Rubriky
Aktuality

Výprava do jeskyně 2023

Další výprava proběhla minulý víkend 1.4.2023. Aprílové počasí na nás bylo hodné. Ráno bylo sice chladno a mokro, ale přes den nastoupilo příjemné jarní počasí. Nepršelo a dokonce nás občas po tváři pohladily sluneční paprsky.

Od klubovny nás modrá značka zavedla do lesa. Cestou jsme museli překonat několik popadaných stromů. Toho se ale nikdo nezaleknul a modrá nás nakonec bezpečně přivedla skoro až k jeskyni. Ta je sice malá, ale o to více zajímavější. Většina oddílu toto místo ani neznala. Před jeskyní jsme nalezli ohniště kde ohnivci rozdělali oheň pomocí křesadla. Vyzkoušeli jsme si také řezání dřeva, přípravu opékáčku a štípání třísek pomocí nože. Následně jsme také ošetřili několik malích říznutí 🙂.

Po obědě a „poledním klidu“ naše kroky směřovaly proti proudu Balinky a dále pak údolím Zakřanského potoka. Po cestě jsme hráli hry a odlovili několik kešek. Cestu nám zpestřovaly brody. Celý náš oddíl všechny statečně překonal. Nemůžeme ale říci, že všichni suchou nohou 😀.

Zpátky v klubovně jsme společnými silami připravili Boloňské špagety k večeři. Kuchaři je při vaření naštěstí ubránili před hladovci, takže nakonec jsme si na nich úspěšně pochutnali. Po večeři nás uspalo promítání filmu.

V neděli ráno nás k snídani opět zasitily, teď už tradiční a výborné, domácí buchty od rodičů. Dokonce se ani nedostalo na neméně výborný chléb s máslem, sýrem a šunkou 🤔.

Dopoledne nás zaměstnalo vylepšování klubovny. Například instalace sítí do oken, úklid kumbálu, skládání oddílové bedny na nářadí. Práce nám šla od ruky a tak jsme si v poledne rádi pochutnali na dobrém obědě, který připravila jedna z „pracovních“ skupin.

Po obědě už zbývalo jen uklidit a pobalit věci.

Opět se nám výprava vydařila. Navštívili jsme zajímavé místo, prozkoumali jsme okolní přírodu, vyzkoušeli jsme si tábornické dovednosti a opět jsme si zas o trochu vylepšili naši klubovnu. Hlavně jsme se myslím dobře bavili.

A za to ta trocha námahy stojí, ne?

PS: Už teď se těšíme na další výpravu. Ta už bude mimo naši domovskou klubovnu. Další dobrodružství na obzoru…

Fotky z celé výpravy naleznete v naší fotogalerii.