Rubriky
Aktuality

Výprava na vodopád 2023

O víkendu 11.-12. 2. 2023 jsme vyrazili na první letošní výpravu. Zúčastnila se většina Světlušek, Vlčat a přidali se i naši nejmenší Benjamínci. Cílem výpravy se stal vodopád nedaleko Zakřan. Počasí nám přálo a po krátkém přiblížení autobusem už jsme pochodovali po zamrzlých polních cestách k našemu cíli.

Vodopád nás mile překvapil – byl celý zamrzlý! Byl to pro všechny zážitek.

Po krátké svačince jsme zamířili zpátky do klubovny. Benjamínci jeli napřed autobusem a za pomoci vedoucích v klubovně zatopili, uvařili teplý čaj a ohřáli polévku k obědu.

My ostatní jsme šli celou zpáteční cestu pěšky. Hráli jsme hry a na jednom rozcestí jsme se rozdělili na Vlčata a Světlušky. Dali jsme si závod, kdo bude na klubovně dřív. Světlušky si vyzkoušely orientaci v přírodě pomocí GPS a Vlčata se snažila orientovat s mapou a buzolou. Ukázalo se, že moderní technologie umožňuje rychlejší orientaci a tak Světlušky závod s přehledem vyhrály 😀.

Po obědě jsme v klubovně hráli hry a tvořili. K večeři nám „kuchař“ Tomáš za pomoci některých vlčat a světlušek připravil výborné kuře na paprice, které jsme dojídali ještě v neděli k obědu. Tak bylo dobré!Večer před spaním bylo promítáni filmu. Po hlasování vyhráli Ať žijí duchové!

V noci nám zima nebylo. Vedoucí Jirka (Náměstek) celou noc „řezal dříví“ a tak mohla Makina co hodinu přikládat, aby nikdo nezmrznul 🤣.

V neděli nám výborná buchta a bábovka od rodičů dodaly síly a tak naše kroky zamířily do lesa. Zahráli jsme hry, lezli na stromy a zkusili jsme poznávat stromy a stopy zvířat. Odpoledne se všichni zapojili do úklidu klubovny a tím jsme úspěšně zakončili výpravu.

Myslím, že se nám opravdu vydařila a všichni jsme si ji užili!

Posuďte sami a podívejte se do fotogalerie z výpravy.